veelgestelde vragen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 









    

Zonnepanelen zó geregeld!


Veelgestelde vragen

   
Kan ik het systeem zelf aanleggen?

Ja dat kan. U kunt veel geld besparen door het systeem zelf te monteren, als uw dak, en de situatie zich daarvoor leent. We leveren een heldere en eenvoudige instructie mee met het systeem, en zorgen dat alle bevestigings materialen direct meegelevert worden. Het is wel een klusje voor 2 man! De aansluiting van het electro gedeelte dient bij voorkeur door een erkend installateur gedaan te worden, dat is voor u wel zo veilig, en dan levert het systeem optimaal rendement.

Voor solarinstallaties die meer als 800wP leveren, wordt geadviseerd om de retourstroom direct in de meterkast aan te sluiten. (kijk bij Barry's montage advies voor aanvullende info)

Kan KvdZ het voor me aanleggen? Uiteraard kunnen we het plaatsen van de panelen voor u verzorgen. We hebben vakkundige montage teams die door heel NL de systemen plaatsen, de kosten daarvoor kunt u bij ons opvragen, en dat is nog helemaal niet zo duur.
Hoe weet ik wat ik retour lever? Oude stroommeters zullen bijna zonder uitzondering de teller terug laten lopen als u meer opwekt dan u verbruikt! Dat is 1 op 1. Als u een digitale meter heeft, moet deze voorzien zijn van een terugloop teller. Zo weet u en uw leverancier hoeveel stroom retour geleverd is.
Moet ik mijn stroom meter laten vervangen, is dat gratis, en hoe moet ik dan aanvragen?

Een ferraris stroommeter, oftewel een meter met een draaiwieltje zal bij retour levering de ander kant op gaan draaien, en dus de teller ook terug zetten. Een digitale meter,(met flitslampje) moet voorzien zijn van een terugloopteller, alleen dan kan uw stroomleverancier de teruggegeven stroom berekenen en aan u vergoeden. De leveranciers verschillen per regio, maar bij vrijwel alle leveranciers kunt u kostenloos de huidige meter laten vervangen door een slimme meter.

Als uw netwerkbeheer liander is, gaat u naar: www.liander.nl  en volg de instructies, u vult een eenvoudig formulier in en het is geregeld.

Ik wil panelen op 2 daken plaatsen kan dat? Als u het aantal panelen wil verdelen over 2 daken, b.v. het zuiden dak én zuidwesten dak, dan kan dat zonder probleem. We stellen het systeem dan zo samen dat je altijd het optimale uit de zon haalt. Het aantal panelen per dakvlak mag ook verschillen.
Een gedeelte van de panelen heeft wel wat schaduw is dat een probleem? De zonnepanelen worden in een serie met elkaar verbonden, en leveren met elkaar het maximale vermogen. Als een paneel of een aantal panelen schaduwvorming heeft, zal dit paneel minder opbrengt geven, hierdoor zal de totale opbrengst van het systeem beinvloeden. Schaduwvorming moet dus voorkomen worden.
Kan ik een lening krijgen voor mijn systeem? Er zijn speciale groene leningen beschikbaar die je kunt aanvragen voor de aanschaf van zonnepanelen. Kijk op onderstaande link voor de mogelijkheden.
Kan de stroom van de omvormer direct op het net? In principe kan de opgewekte stroom die uit de omvormer komt, direct terug gegeven worden aan het 220V net in het huis. Kijk wel goed naar hoeveel panelen je plaatst, en hoeveel vermogen deze leveren. Al snel leveren de panelen teveel stroom om direct op het net te zetten. Uw installateur moet dan bij voorkeur een geschikte stroomkabel naar de meterkast aanleggen en aansluiten. Dat is wel zo veilig en levert bovendien geen verlies op.
Is mijn platdak geschikt voor panelen?
Voor montage op een platdak, leveren we speciale schraagjes, zg flatfix systeem om de panelen horizontaal te kunnen monteren. Je moet dit systeem wel met b.v. betontegels verzwaren, zodat ze bij sterke wind of storm ook netjes op de plaats blijven staan. Dit is uiteraard een behoorlijk gewicht, je moet dus controleren of de dakconstructie hiervoor berekent is. Bij twijfel kun je hiervoor een specialist raadplegen.
Kunnen jullie me helpen met de juiste keuze te maken? We helpen je graag om tot de juiste keuzes te komen. Mail een paar foto's door met afmetingen van het dak, en we kijken samen hoe we het systeem kunnen samenstellen. Heb je toch liever even een bezoek aan huis, dan kunnen we tegen een kleine vergoeding verzorgen.
Hoe bereken ik het rendement van mijn installatie?

Uiteraard wilt u vooraf weten hoeveel stroom de installatie gaat opleveren, en dus hoeveel je gaat besparen. Als voorbeeld gaan we uit van de optimale opstelling van de panelen. 

Optimaal is: de panelen liggen naar het zuiden, op 5 graden gericht, onder een helling van 35graden. De ervaring leert dat de meeste systemen dan een rendement halen van 100 tot 110% van het opgegeven vermogen. Dus als je 14 panelen hebt liggen, van 225wP per stuk is dat 3150Wp totaal, dan levert het systeem ca 3150Kwh per jaar op, dus met een prijs van 0,23 p/KwH is dit dus 724,50euro per jaar. Dit is onder ideale omstandigheden met de huidige energieprijzen, die op zeker in de nabije toekomst snel zullen stijgen. Het rendement op het geinvesteerd bedrag is hierin niet meegenomen!

Ben ik een ondernemer als ik zonne-energie produceer?

Als U zich als stroom producent laat registreren, biedt dat in sommige gevallen voordelen. U heeft recht op teruggave van het BTW bedrag, en U kunt bepaalde bedragen verrekenen.  (lees meer)

   

 


DMC Firewall is a Joomla Security extension!